Simone Manuel vinner 100 m fristil - blir 1. afrikansk-amerikansk gullmedaljesvømmer

Innholdsfortegnelse:

Hellig moly! Simone Manuel gjorde historie ved å bli den første afroamerikanske svømmeren som vant gull i en individuell konkurranse 11. august. Den sprøeste delen er at ingen forventet at hun selv skulle få medalje! Vi har alle de inspirerende detaljene, akkurat her!

For en fantastisk historie! Simone Manuel og kanadiske Penny Oleksiak var på ingen måte forventet å ta pallen etter 100m fristil 11. august, men de to jentene kom opp bakfra for å sjokkere publikum og ende i et sjeldent uavgjort for gull! Seieren var helt historisk, ettersom Simone ble den første amerikaneren som vant denne begivenheten siden 1984, men enda viktigere er hun den første afroamerikanske kvinnen som vant en individuell konkurranse for USA, NOENSINNE! Rett og slett fantastisk. På toppen av det slo jentenes tid den gamle olympiske rekorden! Ingen kabel-TV? Slappe av! Klikk her for å lære hvordan du ser OL online

"[Dette gullet] er ikke bare for meg, det er for en hel haug mennesker som har kommet før meg og har vært inspirasjon for meg, " satte Simone rett etter det store løpet. “Det er for [tidligere stafettgullmedalist] Cullen [Jones] og for alle menneskene etter meg som tror de ikke kan gjøre det. Jeg vil bare være en inspirasjon for andre å vise at du kan gjøre det. ”Det er du absolutt, jente!

Amerikansk svømmelag: Se bilder av talentfulle idrettsutøvere

Jentene var ikke favoritter til å ta arrangementet. Cate og Bronte Campbell fra Australia var absolutt forventet å ta gull og sølv, med den høydrevne veteranen Sarah Sjostrom som kom inn med bronse. Men det skjedde ikke, og det lot verden lamslåtte., hva synes du om Simone som kommer tilbake for å fange gullmedaljen? Del tankene dine om det fantastiske løpet med oss!